Sprekers

Jos Douma

 

Ik ben voorganger van de Plantagekerk in Zwolle en daarnaast gastdocent van het vak spiritualiteit aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven. Ik ben auteur van boeken op het gebied van geloofsopbouw en spiritualiteit. Verder geef ik regelmatig lezingen en workshops over thema's als christocentrische geloofsvernieuwing, discipelschap, de betekenis van de stilte en lectio divina. In mijn bediening word ik gedreven door deze missie: mensen leren om in de Jezusruimte te zijn. Het is mijn verlangen dat christenen (en daardoor kerken) opbloeien in geloof doordat ze hun spiritualiteit focussen op Jezus Christus. Groeien in Christusgelijkvormigheid - dat is mijn passie.

 

Lees mijn weblog op: www.levenindekerk.nl

Monic Slingerland

 

Ik ben journalist, redacteur en chef opinie bij Trouw. Ik ben op latere leeftijd katholiek geworden en schrijf over de katholieke kerk. Ik publiceerde het boek ‘Word toch katholiek’, een praktische en luchtig geschreven handleiding voor nieuwe katholieken. Daarnaast schreef ik ‘Paus Franciscus, het eerste jaar’. Andere boeken die ik samen met anderen schreef, zijn: Fietsen met God, van Canterbury naar Rome’ en ‘Zeven vragen aan Augustinus’. Hiernaast geef ik schrijfworkshops, lezingen en de schrijfcursus ‘Soepel schrijven: ritme, spanning, helderheid'.

Jan Wolsheimer

 

Ik ben voorganger van CAMA Parousia Woerden, een evangelische gemeente die zijn oorsprong heeft in de Christian & Missionary Alliance en die sinds 1996 onderdeel uitmaakt van het ABC kerkgenootschap.

 

Die missie van God is wat mij betreft het centrale thema in de Bijbel. De Bijbel begint immers met de schepping en eindigt met de schepping. Daartussenin lezen we het verhaal van afval, genade, herstel en redding. Die redding staat niet op zichzelf en is geen eindpunt, maar ‘nieuwe mensen’ vormen het lichaam van Christus wat een missie heeft in deze wereld: herschepping.

 

Lees mijn weblog op www.eeuwigheid.nl

DUO NAIADES

Judith Mos

 

Ik ben klarinettiste en vorm samen met harpiste Wendy Rijken het duo: DUO NAIADES. We zullen tijdens het symposium de muzikale omlijsting verzorgen.

Muziek is iets prachtigs. Geregisseerde klanken waar je gevoelens en zintuigen op reageren. Muziek geeft energie, muziek heeft schoonheid, muziek heeft humor. Muziek geeft verwondering, blijdschap of juist droefenis. Wat ik vooral belangrijk vind aan muziek is het delen van al deze emoties met anderen.

Ik speel in diverse kamermuziekensembles en geef muziekles. Daarnaast werk ik regelmatig mee aan tv-uitzendingen van Nederland Zingt.

www.klarinetconcerten.nl

 

Wendy Rijken

 

Ik ben harpiste, gespecialiseerd in het spelen in harmonieorkesten en fanfares in binnen- en buitenland. Ik ben als vaste harpiste verbonden aan het kamerorkest Sinfonia Rotterdam en maak deel uit van meerdere kamermuziekensembles.

www.wendyrijken.nl

 

Marianne Servaas

 

Marianne Servaas komt uit een evangelisch-protestantse achtergrond.

In 2004 werd ze met haar echtgenoot en vier kinderen Rooms-katholiek.

Ze woonde en werkte in Frankrijk, Engeland en de Filipijnen. Als lid van de Moriya-gemeenschap leeft ze nu in een deel van abdij Bethlehem te Bonheiden.

Haar interesses zijn breed en gevarieerd maar vooral gericht op humane wetenschappen en literatuur.

Het doctoraat in systematische theologie aan de K.U.Leuven ging over de relatie tussen geloof en verbeelding.

Ze bewondert Sint-Augustinus en ervaart hem als een belangrijke leermeester voor onze tijd.

 

Copyright @ All Rights Reserved